ESITTELY


Mäen Huopaa ja Lankaa on käsityötarvikkeiden ja materiaalien erikoisliike Jämsässä.


Liikkeen toiminta alkoi elokuussa 2010, jolloin se jatkoi Jämsänkoskella yli 20 vuotta olleen Jämsänkosken Lanka-Sopin toimintaa. Joulukuussa 2012 liike siirtyi Jämsän keskustaan. Samalla siihen yhdistyi Jämsän Patalahdella ollut 2ndRound lahjatavaraliike. Uusi liiketila on keskeisellä paikalla Jämsän keskustassa, torin laidalla.


Valikoimissa on materiaaleja ja käsityötarvikkeita huovutukseen, neulontaan, ompeluun ja kankaankudontaan sekä muihin tekstiilitekniikoihin.


Valmiita käsitöitä ja koruja on myynnissä niin paikallisilta valmistajilta kuin muualla Suomessa toimivilta käsityöntekijöiltä. Erityisesti on myynnissä huopatuotteita monilta erivalmistajilta paikallisten huopaliikkeiden lisäksi.


Palveleva lankakauppa


Lankojen ja käsityötarvikkeiden valikoima on runsas, mutta kaikkea ei ole kuitenkaan mahdollista pitää varastossa. Eri valmistajien tuotteista löytyy kuitenkin luetteloita ja värikarttoja, joista voidaan yhdessä katsoa ja tilata asiakkaan haluamat vaihtoehdot. Tukkujen varastotilanteista riippuen tuotteet tulevat jopa parissa päivässä, joskus menee valitettavasti pidempään.


Käsityöiltoja ja työpajoja järjestän myymälän yhteydessä ajankohdan ja työtilanteeni mukaaan.Niitä voi myös tilata esim. työporukalle, polttareihin jne.


Uutisoin työpajoistani sivun ylälaidan Ajankohtaista-lokerossa.


Opastan mielelläni eri käsityötekniikoissa ja autan suunnittelussa. Kokemusta käsitöiden tekemiseen ja töiden opettamiseen minulla onkin jo kolmelta vuosikymmeneltä, Työväenopiston opettajana ja tekstiilitöiden ohjaajana Jämsän Työ- ja toimintakeskuksessa (nyk. Avitus).


Tiina Mäki
Mäen Huopaa ja Lankaa